NPM Capital

Year founded
1948
Country of origin
Netherlands
HQ country
Netherlands
Average deal value
Login to see more
Total deal value
Login to see more
Company industry
Private Equity
M&A expertise
Private Equity Management
Industry expertise
All Industry expertises
Company background

NPM Capital, de investeringspoot van familiebedrijf SHV, is opgericht in 1948 om, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, kapitaal te verstrekken aan het Nederlandse bedrijfsleven. Ze financiert samen met managementteams buy-outs en verstrekt groei- en vervangingskapitaal aan (familie)bedrijven. NPM Capital participeert in tientallen bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, van voeding tot e-commerce en gezondheidszorg en deelt expertise niet alleen via actief partnerschap, maar ook via diverse evenementen, zoals een jaarlijkse CEO-dag. NPM Capital is onderdeel van SHV Holdings.

Flexibele investeringshorizon.
NPM Capital heeft geen exit-dwang, wat het mogelijk maakt om met een lange termijn visie groeiscenario’s in een bij participaties passend tempo te realiseren. NPM Capital doet zowel meer- als minderheidsinvesteringen.
Duurzame financieringsstructuur.
Aangezien lange termijn waardecreatie gebaat is bij een duurzame financieringsstructuur gaat het bedrijf prudent om met het gebruik van leverage bij haar participaties.
Hands-with investeringsaanpak.
NPM Capital geeft managementteams de ruimte voor ondernemerschap en opereert op basis van vertrouwen en transparantie, waarnaast het, indien nodig actieve ondersteuning biedt bij o.a. strategie, fusies en overnames, HR and financiële rapportering.
Hoogwaardig netwerk.
Het sterke netwerk dat NPM Capital als vertrouwd merk in de PE-markt sinds 1948 heeft opgebouwd, benut zij ten behoeve van haar participaties op het gebied van HR, financiering, werving van commissarissen, deal-sourcing en specifieke sector- en of themakennis.
Volop kapitaal beschikbaar om door te investeren in groei.
Met SHV heeft NPM Capital een solide en kapitaalkrachtige aandeelhouder, welke gecommitteerd is aan de groei van NPM Capital en haar participaties.

Almost there!

You are only one step away from access to the most comprehensive deal database of the Netherlands and Belgium.

Start optimising your deal analysis Start optimising your deal analysis

Already have an account? Please login